888 pristanov & zalivov

Avtor Karl-Heinz Bestandig je izdal že 25 izdajo vodiča po Jadranskem morju. Prva izdaja iz leta 1984 se je imenovala 333 pristanov in zalivov jugoslovanskega Jadrana. Pozneje je ta številka narasla na 555, nato na 666, po 12. izdaji pa smo v vodiču lahko našli že 777 pristanov in zalivov. 

Vodič sledi pristanom in zalivom od severa proti jugu, začenši s slovenskimi zalivi, vsebuje pa tudi črnogorsko obalo. Razdeljen je na dva dela, in sicer prvi del, ki je opremljen s skicami in kratkimi opisi pristanov in zalivov, ki so razdeljeni na področja Jadrana ter drugi del, ki vsebuje osnovne informacije o predpisih, taksah za priveze, nekaj o vremenu na Jadranu, plimovanju, oznakah plovnih poti , svetilnikih, na koncu pa je še abecedni register krajev, ki nam pomaga hitro najti željen zaliv ali pristanišče.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sveže informacije brezplačno po e-pošti
Enkrat na leto izide informacijski zvezek, kjer dobite sveže informacije o spremembah. Dobavljivi so vedno od začetka maja. Originali so na voljo na naslovu karl-heinz.bestaendig@t-online.de z zadevo: 025  lahko pa jih naročite tudi na 888@navtika-cizej.si