Izlet v Goriška brda

Teden dni po martinovanju smo Neptunovci obiskali Goriška brda. Zbor najbolj zagirženih se je pričel že zelo zgodaj. Po kavici in nekaj zdravilnih zvarkov smo se odepljali proti Razdrtem, kjer smo počakali Primorski nabor članov. Dež in veter sta nas opozarjala na prehod ciklona nad našimi kraji. Klubske jakne so se izkazala za zelo kvalitetne! Pot smo nadaljevali proti Goriškemu koncu kjer smo že bili priča pričetku razlivanju rek in potočkov. 

Po mokrem in vetrovnem  ogledu spomenika in razglednega stolpa v Gonjačah smo prišli na prvo postojanko. V kleti Maksimiljana Reya so nas zelo lepo sprejeli. Gospodar nam je lepo počasi razložil celoten proces pridobivanja vina. Ob vseh izrazih in postopkih so se nam grla povsem osušila in pričela se je degustacija. V prvi kleti, kjer so shranjena bela vina smo opravili po degustaciji test, katero vino nam je bilo najbolj všeč. Večina je odločila za tokaj ali po novem zeleni sauvignon. Ostala nam je še druga klet kjer ima gospodar shranjena rdeča vina in Cabernet sauvignon je bil absolutni zmagovalec. 

Čas nas je priganjal in po treh urah degustacije smo pobrali šila in kopita ter se odpravili na Bizjakovo domačijo, kjer smo uživali v odličnem kosilu ter žlahtni kapljici. Ob živi glasbi smo se tudi zavrteli.