Dnevnik plovbe

Dnevnik plovbe naslovnica

Vse klubske jadrnice se redno podajajo na zanimve jadralske izlete. V okviru enodnevnih ali večdnevnih izletov po morju zapisujemo dnevnike plovbe. Za vsak dan plovbe je zapisan dnevnik. Dnevnik plovbe vsebuje tehnične podatke ter opis dogajanja kot ga vidi opazovalec. Vsaka jadrnica ima svoj dnevnik plovbe in na začetni strani dnevnika plovbe so prikazani zadnji vnosi za posamično klubsko jadrnico.

Batoo

 • April 23, 2023
  Susak

  Zvečer smo popadali kot klade. Skipper si je privoščil še peneče vino za lahko noč. Jutro se je pričelo ob kavici in travarici. Motor je vžgal iz prve in deluje, uf, še dobro. Vremenska napoved je pestra. Danes bo pričel pihati južni veter, ki se bo zvečer okrepil in pričelo bo deževati. Odločili smo se, da obiščemo otok Susak. Ker nimam nobenih dokumentov urejenih (zavarovanje, takse itd) se odločimo za obisk s katamaranom. Plovba do Suska je trajala 30 min. V nahrbtniku smo imeli nekaj jabolk, vodo in piškote. Vice admiral pogrunta, da je konoba Barbara odprta le do 12:00.

 • April 22, 2023
  Še trajekt odonfamo pa se prične dopust

  Prvi dopust na novi stari barki se je pričel. Sobota se je pričela fantastično. Promet do Malega Lošinja je bil sorazmerno tekoč. Vpliv prihajajočega poletja in lepega vremena je čutiti povsod.

 • April 30, 2022
  Tržič Mali Lošinj 30 04 2022

  Nočno jadranje je bila ena sama prelepa pesem morja in vetra. V Kvarnerju je pihala burja med 15 – 20 vozli, višina valov do enega metra. Batoo se je krasno odzival, saj za pravo jadranje potrebuje od 15 vozlov vetra naprej. Potovalna kabina je bila tokrat povsem zaprta in bilo je prav prijetno. Vmes se mi je pridružil Jakob, ki je taktično prevzel prvo stražo. Jaz sem čas iz previdnosti tokrat izkoristil klopci pokrit s toplo spalno vrečo. Zbudil sem se le ob povečanju šuma vetra, kar je bil znak, da je potrebno prednje jadro krajšati.

 • April 29, 2022
  Tržič - Mali Lošinj 29.04.2022

  Burja je zmerno pihala vse do Umaga, nato padec vetra in guganje z dvema do dveh in pol do ranega jutra. Ponoči je bilo zelo mraz, kokpit-a nisem povsem zaprl. Bil sem vljuden in nisem želel posadke buditi. Nase sem navlekel vse kar sem imel, ne vem kaj sem razmišljal ob pripravi potovalke, verjetno da je že pravo poletje na morju. Na straži me je premagovala utrujenost, da sem lažje zdržal sem se pokril s ceradami, ki jih uporabljamo za pokrivanje barke. V plastiki je bilo že malce bolj toplo.

 • April 28, 2022

  Dan odhoda je bil določen po vseh peripetijah, ki sva jih imela pri obnovi BATOO-ja. Tokratna posadka ob premiku barke je Oskar, Jakob, Andrej in moja malenkost. Z Oskarjem sva prišla že dopoldne v marino, da sva pričela s pripravami za odhod. Potrebno je bilo napolniti rezervoar vode, dotočiti nafto, pospraviti palubo, nalepiti označbo plovila, itd. Boljša polovica, nama je pomagala pri nakupu hrane, da bomo čim prej odrinili proti cilju.

 • Maj 7, 2017
  8. dan Pula - Tržič

  8. dan Pula - Tržič, postanek v Puli, kjer smo natočili gorivo ter opravili izstopne formalnosti.

 • Maj 6, 2017
  7. dan Vela Smokvica - Olib - Pula

  7. dan Vela Smokvica - Olib - Pula, dolga pot domov je pred nami. Vzdušje na krovu BATOO je odlično.

 • Maj 5, 2017
  6. dan Vis - Vela Smokvica

  6. dan Vis - Vela Smokvica, obisk otoka ŽIRJE in Vela Smokvica je bil del naše poti.

 • Maj 4, 2017
  5. dan VIS

  5. dan VIS, dogodivščine posadke jadralnega kluba NEPTUN na provomajskem jadranju. Otok VIS je prekrasen.

 • Maj 3, 2017
  4. Dan Piškera - Vis

  4. Dan Piškera - Vis, nove dogodivščine jadralske ekipe Jk NEPTUN

 • Maj 1, 2017
  3. dan Zverinac - Piškera

  3. dan Zverinac - Piškera, plovba od Suska do Zverinca je bila odlična

 • April 30, 2017
  2. dan Susak - Dugi otok

  2. dan Susak - Dugi otok, drugi dan prvomajskega jadranja je v teku in posadka je pripravljena na nove izzive.

 • April 29, 2017
  1. dan Tržič - Pula

  1. dan Tržič - Pula, prvomajko klubsko jadranje s klubsko jadrnico BATOO.

 • Marec 20, 2017
  3. dan Bale - Marina Timav, Monfalcone

  3. dan  Bale - Marina Timav, Monfalcone, zadnji del plovbe Batooja v nov dom, Marino Timav . Pot je bila žal predvsem na motor, kar pa ni zmotilo vedrega razpoloženja.

 • Marec 19, 2017
  2. dan, Premuda - Bale

  2. dan, Premuda - Bale je bil prijeten za lahkotno jadranje s hitrostjo 5,4 vozla. Postanek na Susku pa je bil popestritev za noge.

 • Marec 18, 2017
  1. dan Ugljan - Premuda

  1. dan Ugljan - Premuda, prva pot - premik jadrnice Batoo iz Ugljana proti Italiji.

Zemljevid