Otok Susak iz daljave
Feb 25
Otvoritev jadralske sezone 2023

V petek in soboto bomo po dolgem času izpluli do bljižnega otoka Susak. Vmes bomo opravili manjša popravila na plovilu.

Jan 17
Obisk začetka TheOceanRace tekmovanja - 1. del

Po štirih letih se je pričela nova dirka okrog sveta. The Ocean Race predhodno poznana kot Volvo Ocean Race je čez oceanska regata, ki se odvija vsake štiri leta in vključuje dva razreda plovil, IMOCA60 in VO65.

Lošinjski arhipelag
Jan 12
Lošinj - Mali in Veli Lošinj

Lošinj ima dolgo in bogato pomorsko zgodovino. Bilo je pomembno pristanišče že od srednjega veka, ko so ga uporabljali trgovci za trgovanje z blagom iz Sredozemlja. Strateška lega Malega Lošinja je naredila idealen kraj za ladjedelništvo in ribištvo, kar je skozi stoletja prispevalo k razvoju gospodarstva in kulture. Poleg tega je naravno pristanišče pritegnilo tudi številne navtike, ki so želeli raziskati Jadransko morje.

Morska straža naslovnica
Dec 28
Morska straža

Razporeditev straž na plovilu med daljšimi potovanji je zelo pomemen del organizacije. V članku raziskujemo  izvor organizacije straž in njihovo poimenovanje skozi prizmo zgodovine.

Dec 27
Sydney-Hobart

Oče vsakoletne, 1008 km (544 M) dolge regate od Sydneya do Hobarta je Angleški pomorski oficir John Illingworth, ki se je

Sončev obrat
Dec 5
Sončev obrat

Sončev obrat ali solstícij je tisti trenutek v letu, ko je Sonce ob poldnevu navidezno najvišje ali najnižje nad nebesnim ekvatorjem.