Prepluta pot

Ves teden je bil pogled usmerjen na vse vrste vremenskih napovedi. Windy, ARASO, DHMZ z upoštevanjem različnih modelov se je izkazalo, da bo nedelja dan za jadranje.

Prepluta pot ob 1 novembru

Od zadnje plovbe je minilo dobre tri mesece. Vmes nas je položila teta angina in še nekaj drugih obveznosti ter seveda servis barke in tako je sedaj prišel November.

Otočki v Rovinju

Dvignem sidro in to na roke, 8 mm verigo ter 16 kg težko sidro. Vsi še trdno spijo, še do 04:30 zjutraj so neki angleži razgrajali na obali. Pihal je burin in vse sem slišal v svojo spalnico. Tipi topi in že smo bili na poti najprej do Umaga. Obvezen postanek ob odjavi iz lepe njihove.

Sončni vzhod nad Cresom

Pričelo se je potovanje preko Kvarnerja, vetra ni bilo morda sem ter tja kakšen rahel sunek burina. Odločil sem se da gremo počasi proti domu. V petek je napovedana sprememba vremena. Fronta, ki se zadržuje nad Alpami se bo v petek spustila malce bolj južno in bo premešala zračno maso nad Istro.

Miha & company

Celotno pot sem prejadral v rahli burji. Končno sem se lahko naužil Eolovih dobrot. Na vodi takoj vidiš, kdo je jadralec in kdo je samo turist. Večina turistov je brez jader, čeprav piha. Verjetno razlog čepi v tem, da so stroški najema jadrnic veliko nižji kot pa če bi najeli motornjaka.

Strani