Regata MINI 12

V okviru JK Kočevje, v katerem nas je združenih nekaj navdušenih jadralcev, želimo izkoristiti naravne danosti Kočevske in predvsem Kočevskega jezera ter razvijati šport, ki je primeren za slehernika, to je jadranje z eno-osebnimi ali dvo-osebnimi manjšimi plovili. 

Kočevsko jezero spada med manjša oziroma srednje velika jezera. Obala je nekoliko bolj strma in dvignjena od jezera, mestoma pa položna in omogoča normalen dostop za kopalce in splavljenje raznih plovil. Geologija obale predvsem v poletnem času daje stalen termični vetrič, ker pa je jezero locirano na dvignjenem delu kočevskega kraškega polja, občasno zapiha tudi močnejši veter, ki pade v dolino z vrhov hribovja Stojne.

Regato želimo zaokrožiti v sproščen dogodek, na katerem bo poudarek na uživanju v naravi, druženju, izmenjevanju izkušenj, jadranju, promociji jadranja na Mini12 in zabavi. Konec koncev, izbrali smo najdaljši dan v letu in regato združili z jadralsko turističnim dogodkom »Kočevje jezero 2015«, ki bo obiskovalcem ponudil spoznavanje različnih vodnih športov, demonstracijo raznovrstnih plovil in navtične opreme in nenazadnje koncerta zabavne glasbe z Natalijo Verboten in festivalom
ženskih skupin narodno zabavne glasbe.

Rezerviraj si termin 20.6.2015 za regato Mini12 in nas obišči na Kočevskem jezeru