Indijansko poletje

V prelepem jesenskem dnevu smo se Mitja, Borut in moja malenkost odpravili malce spočiti na vodo. Obvezna oprema je bila polna mera piva v hladilniku. Pred samim štartom  pe je bila potrebna menjava vetrnega smerokaza na vrhu jambora. Mitja se je prostovoljno javil za visok obisk. Menjava je potekala gladko in kaj hitro je bil vetrokaz zamenjan. 

Po mesecu dni od kar je LILJA nazadnje plula je Hondica potrebovala nekaj časa, da je  prišla k sebi. Vreme je bilo na začetku povsem mirno z rahlo sapico. V Izoli je potekala regata starih bark , v Portorožu pa regata optimistov. Bera ogledov regat je bila polna. 

Do Debelega rtiča smo se bolj cjazili nato pa je se je NW lepo okrepil in z vsemi jadri smo jo mahnili proti Piranu. Ob mrzlem pivu in dobri družbi je čas hitro minil. Fino trimanje glavnega jadra in floka je potekalo gladko, saj nam je četrti član posadke lepo služil.  Obrat v Piranskem zalivu in s pol krmo nazaj proti Kopru. Vmes smo malce zavili v orco, da smo jo nagnili. Skupaj smo prevozli 21 NM in  največja hitrost je bila 4.9 vozla

Odlično jadranje v babjem letu!