Jadranje z nagrajenci sponzorja SIERRA d.o.o.

Podjetje SIERRA d.o.o. je pred časom ograniziralo nagradno igro, kjer je kot nagrado ponujalo enodnevno jadranje po Koprskem zalivu. Mitja kot srečni nagrajenec se je povabilu veselo odzval. Vremenska napoved je bila odlična. Sonce brez oblačka, dopoldne burin in popoldne maestral vse do 8 vozlov. Vremenska napoved se je uresničila 100%. Iz Marine smo odrinili malce kasneje kot ponavadi, saj se je trlo zadnjih dopustnikov, ki so hiteli na morje. Navkljub vratolomni vožnji ter impresioniranju pokojnega dirkača Ayraton Sena nas direktor podjetja Sierra d.o.o. ni uspel ukrotiti vseh počasnel na avtocesti.

V Koprski zaliv smo se zapodlili nekaj minut do 11-ih in sonce je že pošteno pripekalo. Čepice, krema za sončenje in pivo so bili obvezni artikli. Dvignili smo vsa jadra in usmerili kurz proti ITA. Pri Debelem rtiču sprememba kurza in smo šli pogledati veliko barko od blizu (ampak zares od zelo blizu). 

Med plovbo do Pirana se je že prilegla kakšna malica, saj s je veter lepo krepil. LILJA se je ob vseh jadrih lepo nagnila in dosegli smo tudi dnevno maksimalno hitrost 5,4 vozla. Vožnja v orco je vedno malce zoprna in zato smo obrnili nazaj v ITA proti Devinskemu gradu

Kakšno urco pred ciljem smo obrnili nazaj proti Kopru saj je veter začel pojenjati. Pred marino smo počakali še manever vlačilca in velike tovorne ladje, ki se je ravno odpravljala na pot. Jadranje smo zaključili nekaj minut do 17-ih.

Prejadrali smo 25NM v dobrih šestih urah s povpračno hitrostjo 3.8 vozla in v odlični družbi Mitje in Katarine.