Jadranje z otroki Janeza Levca

Jadranje z otroki Janez Levca je vedno znova lepo doživetje. Navdušenje in veselje otrok na barki je nepopisno.

Sodelovanje s centrom Janeza Levca je tudi tokrat obrodilo obline sadove. Na krovu so se nama z Jožetom pridružili dve učenki, dve spremljevalki ter šofer Marko. LILJA je bila sicer malce premajhna, vendar nas je brez problema vozila v rahlem jugozahodniku.

Ob 10:00 dopolde smo odrinili iz marine. Brez osnovnega izobraževanja ni šlo, kako na barko, kako hodimo po braki, sončna krema, rešilni jopiči, WC, itd. Odbrzimo po kanalu in že smo zunaj na odprtem. Šofer Marko dobi novo zadolžitev, rudo je dobil v roke in že je vozil LILJo sem ter tja.

Dvignemo vsa jadra in ucvremo jo z 2 vozloma proti gradu Miramare. Debata, veselje je na krovu nepopisna. Plujemo z jugozadonikom in preblizu šoljčišč smo se znašli, potreben je obrat proti zahodu v smeri izliva reke Soče. Skipperja vmes malce zakrivi, nato še Marka in Jože prevzame vajeti LILJE. Eni od učenk je vmes tudi malce slabo, Jože previdno odvije s smeri od vetra in barka se umiri. Pred izlivom reke Soče je polno čolničkov, naredimo kulturni obrat in že jo mahnemno proti Trstu. Vožnja od vetra oz. pol krma je bila super le jadra je potrebno natrimati. Šolanje poteka vedno in redno!

Vročina malce nabija in počasi se odpravimo proti Marini kjer nas čaka bazen in sladoled. Pristanek v marini brez problmeov in že se učenki kopata v bazenu. Posadka pa debatira ob hladnem hmeljevem napitku.

 

  • Prepluta pot
  • Pogled na mali zaliv
  • Ena od spremljevalk
  • Srečanje z veliko tovorno ladjo