Klubska delovna akcija

Letošnje vreme nam je dodobra zakuhalo! LILJA, ki je potrebna čiščenja je pridno čakala svoj čas.

#1 dan

Za dvig barke smo ujeli edini petek, ko ni padal dež. Napetost pred samim dvigom je bila na vrhuncu, le kaj se je vse spodaj zaraslo? Za lažje soočanje s tremo in napetostjo smo takoj poplaknili z mrzlim pivom.

Dvig barke se je zavlekel saj je lastnik velike tekmovalne barke kolovratil v bazenu za dvig. Po dobre pol ure je le uspel barko pripeljati na pravo mesto in dvig je bil tipi topi.Ok, sedaj je na vrsti naša LILJA. In smo šli, pripeljemo v bazen, Jože mi pomaga, da jo postavimo v sredino in že se dviga. Skočiva z barke, da takoj vidim kakšno je stanje. uf, uf, školje ena zraven druge, nekaj je obraščena. Takoj jo Sergio - lastnik marine opere in vsi se zakadimo kot svinje v buče in že odstranjujemo školjke. No pa le ni tako grozno kot izgleda.

Barko postavi na podstavek in že pričnemo z brušnjem. Hitro je bila obrušena le te školjke so še ostale, vse bo potrebno z lopatko oz. na roke očistiti. Sebastjan in Sašo sta uredila krmilo, potrebno bo povrtati luknjo kjer pirde zatič s pušo. Naredita še sevis motorja, menjava olja, zobatega jermena in naša hondica že lepo in veslo poje.

Dan je minil hitro in vsi skupaj smo začeli proslavljati uspešen dvig barke. Kaj kmalu se je nabralo zavidljivo število delavcev marine in vse zaloge vina so nam v hipu pošle. Spanje na delovni braki je minilo kot bi trenil in že se je začel novi delovni dan.

#2 dan

Sobota, najprej kava (veliko kave). Ribiška sekcija Andrej in Milka sta nama z Jožetom skuhala dobro kavo. Jože je imel nalogo, dopolnitev zalog vina iz Goriških Brd. Z Miljanom sem govoril v gama stanju ter po pričevanjih naročil kar zajetno količino odličnega Cabernet sauvignon za nagrado pa sem si zaželel še cabernet franc. Jože je že zgodaj zjutraj po dobri kavi odpeketal v Goriška Brda. Sam sem se podal na Sizifovo delo čiščenje školjk. Kmalu sta se mi priružila še dva člana Boštjan in Tanja. Čiščenje ostanka školjk je potekalo večji del dneva, nato sva z Boštjanom demontirala lijak ter zamenjala odtočno cev iz lijaka v črni tank. Brez težav seveda ni šlo, WD-40 nekaj kletvic in že se je armirana PVC cev udala v usodo. Demontaža starega hladilnika ter merjene odprtine za uparjalnik. 

Sobotno delo zaključeno, ponovno pečemo in povabimo delavce marine. Sedaj nas poznajo in najprej delo nato daljša marenda. Slabo vreme je na obzorju že hitimo domov in naslednji petek nadaljujemo z delom.

#3 dan 

Petek Jože, jaz , Oskar in Boštjan ki ga poberemo na Ravbar komadni se odpravimo na delo v tujino :)

Sebastjan in Sašo se bosta pridružila delu malce kasneje. Delo je potekalo kot namazano. Delovali smo kot dlje časa uigrana ekipa in  uredili smo praktično vse kar smo si zadali. Barvanje podvodnega dela, montaža krmila, pranje, poliranje umazanih delov, montaža novega hladilnika, nove kalužne črpalke. Vse smo naredili v pičlih 8 urah in veselje se je ponovno pričelo. Tokrat so nas domačini v marini presenetili in dobili smo klopi in mize.

Ostal nam je samo še slab dan dela predno damo barko splavimo, nato se dopust lahko prične.

  • Pred dvigom barke
  • Dvig barke
  • Pogled na podvodni del
  • Zabava #1
  • Jože in Boštjan na delu
  • Pogled na čisto in lepo LILJO
  • Podvodni del
  • rRankarja na delu
  • Zabava #2