Martinovo jadranje

Prvo pred zimsko jadranje je uspešno za nami, brez kakršne koli škode in TILI ostaja v enem kosu. Posadka Tanja, Jernej, Matjaž in moja malenkost smo se dogovorili za jadranje v burji. Burja je ob prihdou hladnega zraka pošteno zapihala in končno je bila napoved ugodna. Za soboto 19.11. je bila napoved sledeča, dopoldne bodo sunki nekje do 15 vozlov, popoldne pa v upadanju. Sonce nas bo zagotovo grelo.

Iz Ljubljane smo se odpravili že v petek zvečer in po naporni vožnji se je moški del posadke odločil za postanek na bencinski črpalki pred mejo. Usoda je hotela, da sem nerodno stopil in lažji zvin gležnja je bil tukaj. Večer je potekal po ustaljenem ritmu, priprava rošitlja v burji, žrebičkov golaž za hitro malico ter nekaj hladnega piva. Ura je bila pozna in vsi smo se veseli  prepotrebnega spanca. Težava je nastopila, ker smo imeli žaganje drv v kabini. Jernej je bil zelo odločen in navkljub resnim opozorilo je veselo žagal drva celo noč.

Jutranja debata je potekala le o nočnem direndaju. V marini je burja pojenjala in pozno dopoldan smo se odpravili s TILI na prvo zimsko jadranje. Zunaj je bila lepa veselica. Jaz z mojo nogo sem bil bolj za utež, Tanja je bila naša krmarka, Matjaž je trimal jadra in Jernej je opravljal vsa težka fizična dela. TILI je letela če drn in strn, včasih bolj, včasih malce manj.

Popoldan, ko je zahajal sonce smo se na hitro vrnili v varen pristan. Vsi premraženi in zagoreli od sonca smo pojedli odlično večerjo ter kar se da hitro med tople spalne vreče.