Nekaj utrinkov z jadranja

Koriščenje starega dopusta je bila kot obliž na rano po dveh mesecih popravljanja in urejanja barke. S Suadom sva se odpravila v petek dopoldne na morje. Plan je bil nekaj malega postoriti na barki nato pa v soboto na vodo. Seveda plan ni uspel, žal je bilo kar nekaj za postoriti in soboto sva prebila na kopnem. Montaža dodatnih solarnih celic sedaj omogoča brezhibno delovanje hladilnika. Pivo se lepo ohladi!

Nekaj dodatnega fugiranja ALU letvice, ker smo med brušenjem palube odstranili tesnilo. Vmes sva skočila v drugo marino po čolniček ter nekaj popila v loklalnem baru. Zvečer se je prilegel žar v prekrasnem ambientu in kaj kmalu  sva popadala kot polha, vsak na svojo barko. Suad na BATOO, jaz pa na LILJO. 

Sobota je bila delovna, tesnenje palube, nakupovanje in predpriprava za večerni obisk Matjaža in Igorja. V marini Nautec, sva obiskala stare prijatelje ter popili pivo. Zvečer sta se Matjaž in Igor privezala poleg naši dveh bark in že smo imeli novo žurko :)

Nedelja je bil dan za jadranje. Suad se je poslovil in prišla je nova ekipa Rožle & Company. V rahlem zahodniku, smo se privadili, nato proti izoli in že se je veter lepo dvignil in potrebno je bilo malce shrajšati genovo. Vseeno je LILJA lepo  jadrala vse do 5.5 vozla. Vid se je učil mornarskih veščin, Zala pa je raziskovala LILJO.

Ponedeljek je prišel Tine in odpravilia sva se na jadranje, žal se nisem počutil najbolje, izgleda da sem od doma prinesel nek nahod. Z Tinetom, vsa jo ucvrla mimo školjčišč in že sva bila na odprtem. Vsa jadra zunaj in veter se je lepo dvigal. Malce malice nekaj kozarčkov rujenga in pet ur je minilo kot za šalo.