Novembrsko klubsko jadranje #3

V ponedeljek bo sonce! Še en odličen dan v pisarni. Zvečer sva z viceadmiralom pripravili rebra, dan popreje sem jih mariniral. Lepo so bila zapečena po dobrih dveh urah kuhe, še malo pa bodo. Ura je bila pozna in oba sva pozabila na rebra.

Zjutraj skočim iz tople postelje, da bom prižgal pečico in malce pogrel rebra. Pogled na pečico je totalno zablokiral, nič ni šlo skupaj. Ali sva pozabila? ali je vice admiral vstal pred menoj ter prižgala pečico, ne, ne? Pozabila sva, skromen pogled v notranjost in vse je bilo jasno. Rebra so se celo noč lepo pekla na 200°C, pogled na zoglenelo žrtev pozabljivosti je bil katastrofičen.

Z Boštjanom, današnjo posadko bova brez tople jedi. Eh, ni važno že privlečem ven nek pasulj s slanino, dovolj bo. Jutro se je vleko, napoved za ponedeljek je bila več kot odlična. Sonce, burja od 10 - 20 vozlov. 

Ljubljanska obvoznica v ponedeljek zjutraj vse stoji. Odhod na morje se malce zavleče, nič zato čez dobre pol ure sva že na poti. Obvezen posanek na kavici v Sežani vmes še nakupim dobro podmazane sendviče s pršutom in že sva na na barki.

LILJO odkrijeva v pičlih 15 minutah se že premikava po kanalu. Veter je padel, kaj je to? Bo bonaca ali kaj drugega. Nikjer nikogar, le midva, morje in sonce.

Po Devinskim gradom se razvije burja, zaradi kanala piha direktno v premec, nekaj obratov in že sva mimo školjčišč, namenjena na jug. V dobri uri se razvije termika, veter se obrača. Valovi z vzhoda, vetra nič! Počakava dobrih 15 min in že prevzame krmilo Maestral. Piha pol ure in ponovno obrat na burjo.

Sedaj gre pa zares, valovi na odprtem pravi, vetra dovolj, skrajšam na prvo krajšavo, komu se da popuščati in zategovati, škoto na glavnem jadru. Popustiva in LILJa gre kot Elija!

Dovolj za danes, dan je kratek, greva nazaj v marino in v Koper na večerjo.

 

  • Neuspešna priprava svinjskih reber
  • Prepluta pot
  • Iz kanala proti odprtemu
  • S polnimi jadri v burji
  • Pogled na obalo
  • Povratek nazaj
  • Sončni zahod v Kopru
  • Koper in stolp