Obisk začetka TheOceanRace tekmovanja - 1. del

Nekaj jadralskih navdušencev se nas je nateplo za pot v Alicante. V nedeljo 15.01.2023 ob 13:00 je bil začetek regate okrog sveta. Lahko bi rekel ena naboj prestižnih regat. Regata, ki je nam bila poznana kot Volvo Ocean Race se je letos preimenovala v The Ocean Race. Glavni sponzor Volvo se je umaknil kot generalni pokrovitelj in licenco prodal španskemu podjetju The Ocean Race 1973 SLU. Volvo še vedno aktivno sodeluje in je eden od pokroviteljev.

Pri regati, ki je praznovala 50 letnico obstoja je prišlo še do ene večje spremembe in sicer, prvotnemu razredu Volvo 65 so dodali še IMOCA 60. VO65 razred ne bo tekmoval celotno pot. Tekmovali bodo na regatah:

  • Alicante – Cabo Verde
  • Aarhus – Haag
  • Haag – Genova

Mesto Alicante živi za regato in to se je poznalo povsod v mestu. Vsi lokali so bili polni, cene so gostinci temu primerno priredili. V našem hotelu smo receptorja povprašali, kateri je nabolj primeren lokal za večerjo. Predlagal nam je lokal takoj za vogalom hotela. Seveda, naša želja je bila, poiskati nekaj boljšega in najdemo v starem mestu neko gostilnico. Takoj sem opazil, da so bile cene zasoljene in originalne cene so bile prelepljene. V hipu smo se spogledali in že smo se pobrali. Obedovali smo  v prvotno predlagani gostilni. Cene hrane in pijače so nižje kot v Ljubljani!

Sobota je bil dan, ko smo se cel dan potikali po predstavitvenem prostoru in pretaknili vsako ped prizorišča.