Otvoritev sezone 2019

Sobota je bila spet naša! Z največjim zanosom sem člane poizkušal zbrati ob 07:00 pri meni doma. Žal je operacija s polno zanosa po nekaj dneh in vztrajnem prigovarjanju člana zelo izpuhtela. Nov termin je bil 07:30 in obljubil sem domačo kavico iz kafetjere. 

V soboto smo se res natepli ob 07:30, vendar glej ga zlomka, kave je doma zmanjkalo. Ostalo jo je le za en pljunek! Nič, kavico smo popili in že smo se odpravili na morje.

Za otvoritev sezone 2019 sem razdelil naloge. Boštjan bo skipper, vsi mu pomagajo, moja malenkost pa se bo skrivala v podpalubju. Po pripravi barke in trkanju z novimi kozarci za penino, smo se odpravili iz marine.

Vreme je bilo povsem zimsko, sonce se je skrivalo za oblaki. V kanalu smo malce zašli iz poti, vendar se je na novo pečeni skipper Boštjan kaj hitro naučil, da mora kot odgovorni tudi odločiti. Žal na barki ni demokracije!

Pod Devinskim gradom zapiha rahla burja! Kakšno veselje, valovi zelo majhni, vetra ravno prav. Dvignemo vsa jadra in že smo nagnjeni. Ženski del posadke si podloži tople blazine in se dodatno pokrije s spalno vrečo. Moški del ekipe trima jadra in uživa ob kozarču dobrega vina.

Lakota je bila neizmerna in Tanja taokj prične z gretjem golaža. Golaž je bil odličen! Moja komanda za pripravo golaža je bila "brez moke", Boštjanova pa "brez kumine". Vse smo pomlatili in poplaknili z dobrim rdečim vinom.

Veter je padel in takoj vlečemo genaker, potrebno je bilo še nekaj predelave pri vpenjanju jadra. Vetra ni nič! Povsem je padel in odločitev pade, gremo na kavico v Portopicolo. Na poti srečamo Roberta, ki je ravno tako odprl jadralsko sezono. Nazdravimo z domačo "tavžnt rožo" si voščimo srečno 2019 ter se odpravimo naprej proti vezu.

Boštjan z malce manevriranja le pristane, vse ok. Moja malenkost je bila malce štorasta in sem skoraj zletel v vodo pri skakanju z barke. Vodja marine nas je pred pristankomusmerjala na drugi vez, mi vsi veseli iz že kar lepo okajeni smo se vezali na največji pomol. Problem je nastopil pri izhodu iz pomola. Pomol je zakljenjen! Malce smo splezali in že smo bili v gostilni na obali. Skupna fotografija, kavica in že smo na barki in potujemo v marino.

Pod Devinskim gradom si ogledujemo plezalce v steni, jih pozdravimo in kot bi mignil smo že zavezani v marini. V marini nas je lakota povsem presenetila in skuhal sem pasulj brez mesa. Klobasa je manjkala, vendar lahkota je bila prehuda.

  • Genaker lovi veter
  • Ženski del posadke
  • Pristanek v Portopiccolu
  • Kavica
  • Naša pot