Prva črnuška regata

Ideja o Črnuški regati se je porodila kot večina dobrih idej ob kozarčku rujnega. Veliko vprašanj se je glasilo "Zakaj pa ste jo poimenovali Črnuška regata?". V netako oddaljeni prihodnosti bo mogoče zgrajeno jezero tudi v Črnučah. 

 

Organizacijski odbor regate je imel kar nekaj preglavic z birokracijo. V prvotnem planu je bila regata postavljena na Zbilje. Predsednik turističnega društva Zbilje je bil na idejo zelo navdušen in stekle so prve priprave. Urejanje dostopa za jadralce, pridobivanje vse potrebnih dovoljenj, obisk sponzorjev, itd. Po predložitvi na UE Ljubljana pa je sledil telefonski klic in vse se je obrnilo na glavo! Za izvedbo oz. za izdajo dovoljenja je potrebno zagotoviti nujno medicinsko pomoč, ki pa predstavljala prevelik finančni zalogaj. 

Sledilo je reševanje in uspeli smo najti nadomestno lokacijo v Ankaranu. Izdanje dovoljenja je trajalo pičel dan in vse je bilo nared za izvedbo regate.

Sobota 23.05

Prvi regatni dan se je pričel z dežjem. Tekmovalci so se počasi začeli zbirati v Sv. Katarini. Na zahodu ni kazalo na nikakršno izboljšanje zato smo se odločili da izvedemo pogostitev. Ob prijetni družbi smo pekli mleto meso in zabava se je pričela. Ob 16:00 je regatni odbor izdal odločitev da za današnji dan regata odpade. Popoldne se je razjasnilo in člani JK NEPTUN-a smo se zapeljali z LILJO.

Nedelja 24.05

Zjutraj smo pripravili zajtrk za udeležence. Regatni odbor se je preselil na sodniško barko, ki smo jo morali pripeljati v Ankaranski akvatorij iz Koprske marine. Ob sidranju je burja ojačala na 15 vozlov ter spustili smo vseh 30m verige. Planirani so bili štirje plovi, vendar nas je burja prisilila, da smo izvedli le tri plove. Podelitev nagrad je potekala v Sv. Katarini, kjer jih je Zvone Keržan z največjo vnemo podeljeval. 

ZAHVALA JK olimpic Izola, Matjažu Musi pri zagotovitvi gomona skupaj s trenerko Anjo Dorošenko . Vsem Članom kluba , ki so prišli jadrat na regato. JK živaana , Janezu Kuntariču, za napihljive boje. Andreju Borštnerju za korektno sojenje. Vsem Članom in simpatizerjem, ki so pri dogodku pomagali, še posebej Rožletu, neumornemu kuharju.
 

Rezultati regate

​Razred FBL

1 mesto - FBL SLO 14252 - Jaka Kralj, Andrej Markota

2 mesto - FBL SLO 14730 - Alenka Hočevar, Matjaž Ciglar

3 mesto - FBL SLO 14492 - Jerneja Škof, Katja Bastar

Razred FJ

1 mesto - FJ SLO 17 - Boštjan Rupnik, Matjaž Tomkiewicz 

Razred Optimist

1 mesto - OPT 688 - Lana Klun

2 mesto - OPT 678 - Vida Borštnar

3 mesto - OPT 668 - Nika Biondič

 

Vsa zahvala našim sponzorjem, ki so nam pomagali pri izvedbi regate.

SPONZORJI REGATE

TECH TRADE,

MARAND,

ECM360,

Ravenna d.o.o.,

MOL,

ZŠDČ,

ZVEZA ZA ŠPORTNO REKREACIJO SLOVENIJE