Reformatorsko jadranje

Dan reformacije smo pričakali v zaspanem jutru. Po odlični večerji piščančjih perutničkah sva s Suvadom pozno v noč debatirala in testirala marelično žganje. Sprehod do velike potniške ladje je bil nujen, saj brez najine prisotnosti niso želeli izpluti. Po opravljenem pregledu so se odpravili novim dogodivščinam naproti.

Vremenska napoved za naslednji dan je bila odlična do 13:00 bo pihala burja s sunki do 10 vozlov v Tržaškem zalivu pa nekje do 15 vozlov. Matevž se nama je pridružil po e-poštnem zadovoljevanju Finskih birokratskih mačkih, še dobro da ima marina brezplačen wi-fi.

Z vsem jadri smo se kot telički spustili proti Debelemu rtiču in kaj hitro nam je spodoben refulček povedal..ne, ne...bo treba pa malce krajšati jadra. Po drugem refulu smo skrajšali na drugo krajšavo, zmanjšali flok in LILJA se  spodobno obnašal. 

Na Debelem rtiču smo pomolili le malček premca proti odprtem morju pa je bila spet veselica, nič obrat nazaj proti Izoli, da pridemo k sebi. Dva pivca sta stekal kot za hec in že smo bili na dobri stari poti v Tržaški zaliv. Veter v bok in kar dobro smo jo mahnili proti Tržiču (ladjedelsko mesto Monfalcone, ki se mu po slovensko reče Tržič - tako, kot mestu na Gorenjskem). Ob 14:00 smo obrnili proti domu saj je  dan le do 17:30 ure.