Selitev klubske flote

V petek 10.3 je bil planiran premik flote iz Kopra v Tržič (Monfalcone), vendar nas je presenetil močan severnik, ki je v petek pihal v sunkih do 60 km/h. V soboto smo se odpravili na ogled nove marine Timava, ki je  zelo domača in prijazna. Razen lastnika, ki ima slovenske korenine, so vsi zaposleni kraševci. Marina ima vse kar potrebujete, dvigalo, suhe veze, veliko prostora, vsak plavajoči pomol je opremljen z elektriko in vodo, dostop do plovila je enostaven, možnost koriščenja grila in še mnogo več.

Obema skipperjema je bila marina zelo všeč in kaj hitro smo si ogledali nov prostor (V1 in V2, vsaka slučajnost z raketami je zgolj naključna). Predvsem pa je odtehtala cena priveza, ki je 36% cenejša od veza v katerikoli marini v Sloveniji. Edina ovira so sipine pred vplutjem v ustje reke Timave pa še to je težave, ko je voda najnižja.

Po uspešno opravljenem ogledu marine smo se jadralska posadka (Andrej, Peter in moja malenkost) odpravili v Koper. Na hitro pojedli domačo skuhano joto ter jo popihali proti Tržiču. Vetra je bilo ob 16:00 le za vzorec pa še to smo ga imeli povsem nasproti. Ob vplutju v kanal pri Tržiču je bila že tema in Navionics nam je služil zelo dobro, pravzaprav si sploh ne predstavljam, kako bi pluli ob temi v nepoznan kanal brez Navionicsa?

Globinomer nam je na sipinah sicer tulil, saj ga imam nastavljenega da se pod 1m oglasi. Vode je bilo dovolj in globinomer nam je kazal 0,8 m pod kobilico.

 

  • Marina Timavo
  • Marina Timavo
  • Izvir reke Timava