Uvodno jadranje s centrom Janeza Levca

Sobota je bila dan, ko smo peljali naše otroke na krajši izlet po Tržaškem zalivu. Predpriprave na izlet so se začele že zelo zgodaj saj sta Jakob in Urban počistila in pripravila klubsko jadrnico BATOO. Andrej in Dimitrij sta opravila nakup potrebnih sestavin za hitro kosilo.

Dekleti in njuni spremljevalki smo pričakali v Marini Timavo. Po krajši uvodni predstavitvi jadrnice in pravil obnašanja smo odpluli novim dogodivščinam naproti. Vetra je bilo le za vzorec, nas pa je v zameno grel sonček. Prvi del poti smo si ogledali Devinski grad, ki kraljuje na skalnem pobočju. V vodi pa smo si z največjim veseljem ogledovali jato meduz. Veter se je naposled dvignil iz razvili smo vsa jadra. Nova smer plovbe je bila proti Gradežu. Skipper Andrej je z največjim veseljem razlagal delovanje vseh inštrumentov na barki.

Sredi dneva smo v miru malce napolnili želodčke in v lepem vetru jadrali vse do vhoda v kanal. Z motorjem in nadebudnima Skipperkama smo spretno pristali na vezu. Zabava se je nadaljevala v marini, saj je Urban uspešno razvozil še s pomožnim čolničkom Ines in Natalijo. Seveda pa sta obe spremljevalki (Anja in Mojca) testirali tudi kanu.