Prvomajsko jadranje

3 posts / 0 new
Zadnja objava
Slika za %user
Offline
Last seen: 3 tedni 3 dnevi nazaj
Joined: 19/04/2013 - 08:36
Prvomajsko jadranje
Prvomajsko jadranje 2017

V času prvomajskih počitnic planiramo 12 dnevno jadranje za člane kluba. Odisejada JK NEPTUN-a se bo pričela 26.3 v večernih urah.  Pot nas bo zanesla (če bo le EOL to dovolil) vse do otoka IŽ. Jadrali bomo z dvema klubskima jadrnicama. LILJA ima še prostora za dva člana kluba. Povratek je planiran do 7.5 v večernih urah.

 

Okvirni plan jadranja

(Plan jadranja je odvisen od vremena. V primeru slabega vremena / utrujenost posadk se plani spreminjajo!)

1. - 2. dan Koper - Susak s postankom v Umagu kjer bomo opravili vstopne formalnosti. Prvi dan bo tudi nočno jadranje saj je pot do otoka Susak dolga 100NM.

Ves ostali plan je odprt za predloge, dokočno pa se bomo odločali na vodi.

Kdor je zainteresiran za jadranje lahko to javi na info@jkneptun.si, kdor bi jadral samo določeno smer oz. mu služba tega ne dopušča se lahko priključi na določeni relaciji. Trajekti in katamarani vozijo na vse otoke, prevozi.org, avtobusi pa tudi.

Stroški

Na vsaki barki se bodo stroški delili glede na število posadke. Skipperja bosta zadolžena za blagajno iz katere se bodo plačevali vsi stroški. 

Da poenostavimo, vsakdo od posadke bo na začetku prispeval 50 EUR. Denar iz blagajne se bo porabil za nakup hrane, pijače, goriva ter morebitne privezne takse.

Ob obisku lokala se prav tako plačuje iz blagajne. Seveda potrebno je upoštevati načelo sorazmernosti (če gremo na pijačo / hrano to ne pomeni, da bo nekdo naročil rum za 100 EUR! drugi pa kavico.). 

Oblačila in obutev

Mesec April in Maj sta lahko še zelo muhasta, zato morate poskrbeti, da imate seboj tako topla oblačila kakor tudi poletna oblačila. Med nočnim jadranjem je zelo priporočljivo imeti volneno kapo, debele nogavice, flis, jakno, vetrovko.

 

Časa je še dovolj, prosim za soustvarjenje našega prvega skupinskega izleta.

 

 

 

 

 

Slika za %user
Offline
Last seen: 3 tedni 3 dnevi nazaj
Joined: 19/04/2013 - 08:36
Plan je dopolnjen in sicer do

Plan je dopolnjen in sicer do 01.05 moramo biti v Malem Lošinju, kjer odložimo del posadke. Prostora na LILJI je zaenkrat še dovolj.

Slika za %user
Offline
Last seen: 3 tedni 3 dnevi nazaj
Joined: 19/04/2013 - 08:36
Aprilsko vreme

Dolgoročne napovedi so za prvomajsko jadranje neugodne. Poleg dežja nam anpoveduje tudi južni veter. V primeru uresničitve takšne napovedi, bomo jadralski izlet skrajšali oz. spremenili ruto.

Morda se bomo bolj omejili na dnevne izlete od Umaga, Benetk, Gradeža.....